Vi blir bare fler og fler!!

Heihei!

Nå i det siste er det mye prat om at i slutten av denne måneden kommer vi til å runde 7 milliarder mennesker på denne jord. Det er utrolig mange mennesker og forlketallet vil bare øke mer og mer ettersom årene går. I dette øyeblikket jeg skriver dette er vi hele 6 998 894 630 mennersker, og tallet fortsetter bare å øke. Noe som er trist å tenke på i denne forbindelse er at flesteparten av alle barn som blir født her og nå kommer ikke til verden i den rike delen av verden, som i Norge, Sverige eller andre velstående land, men i slummen i India og i fattigste Afrika. Det har vært mye skriverier om at det vil by på mange utfordringer når vi når 7 milliarder. Mange vil få mindre mat og rent drikkevann, det vil bli dårligere pass flere steder og vi vil oppleve mye mer innvandring enn før. Jeg synes det er helt sinnsykt at det lever så mange mennesker å en jordklode, men selv om det vil by på mange utfordringer, tenk på den ene som blir person nr. 7 milliarder som kommer til å ha noe stort over seg resten av livet. Det er ikke bare hvem som ble årets nyttårsbarn, men hvem som ble menneske nr. 7 milliarder. Det synes jeg er litt kult å tenke på. Så hvorfor i all verden ser flesteparten av folk bare på det negative som kommer til å skje?? Greit det er ikke en perfekt verden vi lever i, men hadde vi gjort det tror jeg det hadde vært litt kjedelig og mye agruknytt å lese om. Selvsagt er det forferdelig med alle kriger og elendighet i verden, men hvordan hadde det vært om dette ikke hadde pågått?? Hva skulle vi lest om på VG da?? VG har begynt å telle hvor mange dager det er igjen til jul i februar og om Hansen som gikk tur med hunden sin midt på dagen? Jeg tror ikke det hadde vært noe særlig verden å leve i. Litt Kardemommeby aktig. Vi trenger denne spenningen vi får i hverdagen selv om noe er helt forferdelig. Så jeg synes ikke vi skal tenke så mye på alle konsikvensene som kommer når vi har rundet 7 milliarder eller enda flere, men heller se på det positive :D

Hva er dine synspunkter på at vi bare blir fler og fler i verden?

Sommer og sol!Sommer og sol

 

I går kveld dro jeg til Spania. Vi kom frem midt på natten, det var bekmørkt og vi så ikke så mye av hvordan det så ut her. Men da vi i dag våknet opp til strålende sol, knall blå himmel og sikkert rundt 30 grader varmt fikk vi se. Og da er det ikke helt feil å våkne til denne utsikten.Etter å ha spist litt og slappet av gikk vi ned til sentrum for å begynne å bli litt mer kjent, ettersom vi ikke har vært her før. Byen vi er i heter Villajoyosa og virker veldig hyggelig.

 

Litt fakta om byen.

Villajoyosa er en av de få ekte spanske byene som ligger langs Costa Blancas kyst. Denne byen skiller seg ut med de fargerike husfasader, og dette er en by du sent vil glemme. Vandrer du gjennom gamlebyen vil du oppleve trange smug uten trafikk, husene i alle de utrolige fargene, spanske barn som leker i gatene, de gamle damene som passer dem fra stolene sine i skyggen, ingen butikker og går du der på kvelden kan du være heldig og se sigøynerne danse og synge i gatene. Alt dette ligger bare et steinkast unna alt annet en trenger for å få en komplett ferie; restauranter, butikker, apotek, offentlige kommunikasjoner, legesenter, og selvfølgelig den fantastiske stranden.

 

 

Villajoyosa feirer også hvert år fra 24.7-31.7 en nasjonalt anerkjent fiesta, for sin frigjøring fra arabenes (morenes) okkupasjon av området i år 1536.

 

Etter en lengre tur ute har vi nå sett litt mer av byen og jeg tok en del bilder som jeg tenkte å vise dere. Alle bildene jeg legger ut i dette innlegget har jeg tatt selv.

 

Ettersom jeg ikke har vært her mer enn en dag kommer jeg tilbake senere med flere detaljer på hvordan det er her når jeg har sett og opplevd litt mer.

 

Italia - Lido di Jesolo

Italia er et land i middelhavsregionen i det sørlige Europa. Landet er en republikk og en halvøy formet som en støvel. Det er også to større øyer Sardinia og Sicilia som hører til landet. Øyene

ligger i Middelhavet. Italia ligger mellom Middelhavet og Adriaterhavet. Italia har et innbyggerantall på 58 090 681 mennesker, og hovedstaden er Roma.

 

Årsaken til at jeg har valgt å skrive dette innlegget om Italia er fordi jeg var der for ikke så lenge siden. Jeg var på et sted som heter Lido di Jesolo. Dette stedet ligger ved byen Venezia.

 

Er du på utskikk etter et sted for både å slappe av og feste, er dette stedet for deg. Lido di Jesolo har en milelang sandstrand med gratis solsenger for hotellbesøkende, en lang gågate med masse butikker, restauranter og barer. Det er også gode transportmuligheter om en vil ta en dagstur til Venezia. Er man glad i å

 danse er det også noen klubber litt lenger unna, men det er mulig å ta taxi dit om det er ønsket. Det er heller ikke veldig dyrt der. På restaurantene koster de fleste rettene under 10 euro, altså under 80 kr. I butikkene er det heller ikke altfor dyrt, men i en del av dem kommer det an på hvor god en er til å prute hva prisen ender opp med å bli.

Da jeg var der bodde jeg på et veldig fint tre stjerners hotell som heter Hotell Vienna. Dette ligger med utsikt rett i gågaten og kort vei til stranden. Alt på et sted med andre ord. Hotellet jeg bodde på er veldig nytt og fresh. Det er mulighet for frokost på hotellet, men ikke lunsj og middag. Men så er det jo spennende å prøve ulike restauranter. Et lite minus er at de ikke er så veldig gode i engelsk i Italia, men de er veldig 

hyggelige og gjestfrie. De prøver også så godt de kan å gjøre seg forstått, og skjønne hva vi sier.

 

Et must å få med seg om du drar hit er i hvert fall Venezia, dette er en helt fantastisk by med utrolig mye å se og gjøre for eksempel shopping, ta masse bilder om du er interessert i det, eller hva med en tur i en gondol i de trange kanalene som er rundt om i hele byen?

 

I Lido di Jesolo er det også en del å finne på. Du har blant annet vannsportaktiviteter, masse spennende butikker også et akvarium som heter SeaLife og er verdt å få med seg. For en shoppingsentusiast er det en masse butikker å boltre seg i og er man ikke helt fornøyd med dette ta en tur til Venezia da vel! 

 

Det er også flere muligheter å komme seg dit på. Du kan for eksempel reise med reiseselskapet Apollo eller du kan reise på egenhånd og bestille fly og hotell hver for seg. Det sistnevnte gjorde jeg, og det sparte jeg en hel del på.

 

Med andre ord her er et sted som har det meste du måtte ønske deg og som jeg anbefaler både på det sterkeste og det varmeste. 


Hei!
Her kommer jeg til å skrive om ting og tang som interesserer meg.

arkiv


Oktober 2011
August 2011
Juli 2011

kategorier


 • Blogg
 • Foto
 • Hair and make-up
 • Interiør
 • Mat
 • Mote
 • Reise
 • Skole
 • Underholdning

 • favoritter


  blogg.no
  Få din egen blogg!

  designet er laget av:


  caroline maria bloglovin

  hits