Lite middags-tips!

Hei!

I dag er det jeg som står for menyen her hjemme og selvfølgelig skal jeg legge ut den her. Middagen i dag er scampi med kryddersmør, guacomole og salat. Jeg starter først med vising av kryddersmøret, så guacomolen, så salaten og til slutt scampiene. 

Kryddersmør, dette trenger du:

Smør - helst ekte meierismør

Hvitløk

Det kryddere du vil ha - Jeg brukte persille.

 

Slik gjør du:

Smøret bør stå litt fremme på kjøkkenbenken før du begynner slik at det blir mykt, så du får rørt det sammen. Hakk opp persillen i smått og riv hvitløken på et rivjern eller ha den i en hvitløkspresse. Ha det i bollen med smør og rør god sammen. Jeg lot denne stå på kjøkkenbenken så ikke smøret skulle bli hardt igjen. Vanskeligere er det ikke! Guacomole - dette trenger du:

Avocado

Hvitløk

Sitronsaft

Majones

 

Slik gjør du:

Del avocadoen i to og ta ut kjøttet med en skje. Ha dette i en bolle og knus det med en gaffel. Når du har fått knust alt har du i litt majones, sitronsaft og revet hvitløk. Bland dette godt sammen og ha i mer om du synes det trengs. Dette er også veldig enkelt.
Salat - dette trenger du:

Jeg lagde en vanlig grønn salat og brukte det jeg hadde i kjøleskapet

Salat

Tomat

Paprika

Agurk

Rødløk

 

Slik gjør du:

Skjær opp alle grønnsakene og ha de i en bolle. Jeg hadde litt balsamicodressing over for å få litt mer smak. Bland godt sammen.

Scampi

Jeg har ikke marinert mine eller noe. Jeg la de utover på et papir til de hadde tint og deretter stekte dem i panne på høy varme til de ble rosa på hver side, de trenger ikke mer. 

 

Dette var dagens middag. Vel Bekomme!

Er det noe du lurer på er der bare å spørre :)

Bildene er tatt med Nikon D50 og redigert i photoshop.Himmelske vafler :)

Hei!

I dag har jeg laget noen veldig gode vafler som jeg fant på fotballfrue bloggen her. Ettersom jeg lever på et lavkarbokosthold var disse ypperlige. Disse kan du lage som frokost, lunch eller dessert vafler. Jeg har endret litt på oppskriften og syntes de ble kjempe gode. I dag har jeg også husket på å ta bilder underveis i prosessen.

Dette trenger du til ca 10 stk:

400 g. mandler

4 egg

2 ts. fiberhusk

50 g. smør

1/2 ts. salt

1 ts. bakepulver

3 ts. vaniljesukker

2 dl. fløte

1/2 dl. melk

2 ss. sukrin

1-2 ts. kardemomme

 

Slik gjør du:

Har du ikke kjøpt ferdig skoldete mandler bør du gjøre det. Dette gjøres enkelt ved å ha dem i en kjele med vann og la det koke opp. La mandlene ligge i vannet til du ser skallet løsner. Så heller du mandlene i et duchlag og venter litt til de har avkjølt seg litt. Deretter tar du ut alle mandlene av skallet og legger de utover på et håndkle. Mandlene må tørke helt til du skal bruke dem i vaflene, så dette er lurt å gjøre dagen før.

Ha alle mandlene i en blender og kjør de til det blir mandelmel, eller veldig smått.Smelt smøret.Bland smøret og mandelmelet godt sammen.Tilsett så alle de andre ingrediensene og bland godt sammen.

Smak til med kardemommen og sukrinet, kan hende du vil ha litt mer eller mindre enn det jeg brukte.Røren kan bli litt tykk, men jeg spedde den ut med litt vann, ca 1 dl. La røren stå i ca 10 min slik at den sveller, så er det bare å sette i gang å steke.

 

Vel bekomme, håper det smaker :)

 

Middag :)

Hei!

I dag var det jeg som sto for maten :) Det ble nakkekoteletter med gratinerte sjampinjonger, fylte paprika og dressing med soltørkede tomater. Jeg glemte å ta bilder av det jeg lagde, men skal forklare så godt jeg kan :) Vet ikke helt hvordan det ble med kjøttet, det tok pappa seg av på grillen, men tilbehøret kan jeg gi oppskrift og veiledning på.

Gratinerte sjampinjonger

Dette trenger du:

Det kommer an på hvor mange dere er hvor mye som trengs, men vi regnet 2 stk. til hver.

Sjampinjonger

Revet ost

Olivenolje

Basilikum

Salt

Pepper

Hvitløkspepper

Slik gjør du:

Sett ovnen på 200 grader. Fjern stilken i alle sjampinjongene slik at du kan legge den revede osten ned i. Riv osten, her kan du bruke den osten du vil. Jeg brukte vanlig gulost, men det går også med for eksempel blåmuggost eller andre type oster med litt smak i. Etter du har tatt ut stilken i alle sjampinjongene legg dem på et stekebrett eller i en ildfast form. Deretter hell litt olje over alle sammen og kryddre dem, jeg brukte salt, pepper, hvitløkspepper og basilikum. Legg så den revede osten ned i sjampinjongen der stilken var og ha litt basilikum på toppen. Sett de i ovnen i ca 10 min. Vel bekomme, disse er kjempe gode. 

 

Fylt paprika

Dette trenger du:

Det kommer an på hvor mange dere er, men vi hadde en til hver siden vi hadde så mye annet tilbehør til også.

Spiss paprika/søt paprika

En pakke fetaost (Ikke de terningene i lake )

Salt

Pepper

Olivenolje

 

Slik gjør du:

Sett ovnen på 200 grader. Skjær paprikaene tvers over på midten og fjern alle frøene slik at paprikaene er helt rene og hule innvendig. Får du ikke ut alle frøene han du skylde de med vann. Fyll så igjen hullene med fetaosten, helt til du ikke får mer inn. Når du har gjort dette med alle legger du dem i en ildfast form og ha rikelig med salt, pepper og olivenolje over. Deretter settes de i ovnen i ca 40 min. Vær så god og nyt.

 

Dressing med soltørkede tomater

Denne dressingen er god til alle slags grillretter. Jeg hadde den til nakkekoteletter, gratinerte sjampinjonger og fylt paprika og det var himmelsk!

Dette trenger du:

Crème Fraîche

Soltørkede tomater (Jeg brukte de på glass fra Eldorado)

Slik gjør du:

Skjær tomatene i biter dersom du ikke har ferdig hakkede. Legg dem så i en bolle og ha crème fraîchen over. (Jeg brukte hele boksen). Bland dette godt sammen. Deretter ha litt av oljen fra tomatene i for å heve smaken og for at den ikke skal bli så tykk. Tilsett også litt salt og pepper. Ferdig! Håper det smaker.

Dette er hva jeg hadde til middag i dag. Tilbehøret er funnet på Fotballfrue sin blogg.  Er det noe du lurer på et det bare å spørre. :)


Hei!
Her kommer jeg til å skrive om ting og tang som interesserer meg.

arkiv


Oktober 2011
August 2011
Juli 2011

kategorier


 • Blogg
 • Foto
 • Hair and make-up
 • Interiør
 • Mat
 • Mote
 • Reise
 • Skole
 • Underholdning

 • favoritter


  blogg.no
  Få din egen blogg!

  designet er laget av:


  caroline maria bloglovin

  hits