Lite middags-tips!

Hei!

I dag er det jeg som str for menyen her hjemme og selvflgelig skal jeg legge ut den her. Middagen i dag er scampi med kryddersmr, guacomole og salat. Jeg starter frst med vising av kryddersmret, s guacomolen, s salaten og til slutt scampiene.

Kryddersmr, dette trenger du:

Smr - helst ekte meierismr

Hvitlk

Det kryddere du vil ha - Jeg brukte persille.

Slik gjr du:

Smret br st litt fremme p kjkkenbenken fr du begynner slik at det blir mykt, s du fr rrt det sammen. Hakk opp persillen i smtt og riv hvitlken p et rivjern eller ha den i en hvitlkspresse. Ha det i bollen med smr og rr god sammen. Jeg lot denne st p kjkkenbenken s ikke smret skulle bli hardt igjen. Vanskeligere er det ikke!



Guacomole - dette trenger du:

Avocado

Hvitlk

Sitronsaft

Majones

Slik gjr du:

Del avocadoen i to og ta ut kjttet med en skje. Ha dette i en bolle og knus det med en gaffel. Nr du har ftt knust alt har du i litt majones, sitronsaft og revet hvitlk. Bland dette godt sammen og ha i mer om du synes det trengs. Dette er ogs veldig enkelt.




Salat - dette trenger du:

Jeg lagde en vanlig grnn salat og brukte det jeg hadde i kjleskapet

Salat

Tomat

Paprika

Agurk

Rdlk

Slik gjr du:

Skjr opp alle grnnsakene og ha de i en bolle. Jeg hadde litt balsamicodressing over for f litt mer smak. Bland godt sammen.

Scampi

Jeg har ikke marinert mine eller noe. Jeg la de utover p et papir til de hadde tint og deretter stekte dem i panne p hy varme til de ble rosa p hver side, de trenger ikke mer.

Dette var dagens middag. Vel Bekomme!

Er det noe du lurer p er der bare sprre :)

Bildene er tatt med Nikon D50 og redigert i photoshop.



Himmelske vafler :)

Hei!

I dag har jeg laget noen veldig gode vafler som jeg fant p fotballfrue bloggen her. Ettersom jeg lever p et lavkarbokosthold var disseypperlige. Disse kan du lage som frokost, lunch eller dessert vafler. Jeg har endret litt p oppskriften og syntes de ble kjempe gode. I dag har jeg ogs husket p ta bilder underveis i prosessen.

Dette trenger du til ca 10 stk:

400 g. mandler

4 egg

2 ts. fiberhusk

50 g. smr

1/2 ts. salt

1 ts. bakepulver

3 ts. vaniljesukker

2 dl. flte

1/2 dl. melk

2 ss. sukrin

1-2 ts. kardemomme

Slik gjr du:

Har du ikke kjpt ferdigskoldetemandler br du gjre det. Dette gjres enkelt ved ha dem i en kjele med vann og la det koke opp. La mandlene ligge i vannet til du ser skallet lsner. S heller du mandlene i et duchlag og venter litt til de har avkjlt seg litt. Deretter tar du ut alle mandlene av skallet og legger de utover p et hndkle. Mandlene m trke helt til du skal bruke dem i vaflene, s dette er lurt gjre dagen fr.

Ha alle mandlene i en blender og kjr de til det blir mandelmel, eller veldig smtt.



Smelt smret.



Bland smret og mandelmelet godt sammen.



Tilsett s alle de andre ingrediensene og bland godt sammen.

Smak til med kardemommen og sukrinet, kan hende du vil ha litt mer eller mindre enn det jeg brukte.



Rren kan bli litt tykk, men jeg spedde den ut med litt vann, ca 1 dl. La rren st i ca 10 min slik at den sveller, s er det bare sette i gang steke.



Vel bekomme, hper det smaker :)

Middag :)

Hei!

I dag var det jeg som sto for maten :) Det ble nakkekoteletter med gratinerte sjampinjonger, fylte paprika og dressing med soltrkede tomater. Jeg glemte ta bilder av det jeg lagde, men skal forklare s godt jeg kan :) Vet ikke helt hvordan det ble med kjttet, det tok pappa seg av p grillen, men tilbehret kan jeg gi oppskrift og veiledning p.

Gratinerte sjampinjonger

Dette trenger du:

Det kommer an p hvor mange dere er hvor mye som trengs, men vi regnet 2 stk. til hver.

Sjampinjonger

Revet ost

Olivenolje

Basilikum

Salt

Pepper

Hvitlkspepper

Slik gjr du:

Sett ovnen p 200 grader.Fjern stilken i alle sjampinjongene slik at du kan legge den revede osten ned i. Riv osten, her kan du bruke den osten du vil. Jeg brukte vanlig gulost, men det gr ogs med for eksempel blmuggost eller andre type oster med litt smak i. Etter du har tatt ut stilken i alle sjampinjongene legg dem p et stekebrett eller i en ildfast form. Deretter hell litt olje over alle sammen og kryddre dem, jeg brukte salt, pepper, hvitlkspepper og basilikum. Legg s den revede osten ned i sjampinjongen der stilken var og ha litt basilikum p toppen. Sett de i ovnen i ca 10 min. Vel bekomme, disse er kjempe gode.

Fylt paprika

Dette trenger du:

Det kommer an p hvor mange dere er, men vi hadde en til hver siden vi hadde s mye annet tilbehr til ogs.

Spiss paprika/st paprika

En pakke fetaost (Ikke de terningene i lake )

Salt

Pepper

Olivenolje

Slik gjr du:

Sett ovnen p 200 grader. Skjr paprikaene tvers over p midten og fjern alle frene slik at paprikaene er helt rene og hule innvendig. Fr du ikke ut alle frene han du skylde de med vann. Fyll s igjen hullene med fetaosten, helt til du ikke fr mer inn. Nr du har gjort dette med alle legger du dem i en ildfast form og ha rikelig med salt, pepper og olivenolje over. Deretter settes de i ovnen i ca 40 min. Vr s god og nyt.

Dressing med soltrkede tomater

Denne dressingen er god til alle slags grillretter. Jeg hadde den til nakkekoteletter, gratinerte sjampinjonger og fylt paprika og det var himmelsk!

Dette trenger du:

Crme Frache

Soltrkede tomater (Jeg brukte de p glass fra Eldorado)

Slik gjr du:

Skjr tomatene i biter dersom du ikke har ferdig hakkede. Legg dem s i en bolle og ha crme frachen over. (Jeg brukte hele boksen). Bland dette godt sammen. Deretter ha litt av oljen fra tomatene i for heve smaken og for at den ikke skal bli s tykk. Tilsett ogs litt salt og pepper. Ferdig! Hper det smaker.

Dette er hva jeg hadde til middag i dag. Tilbehret er funnet p Fotballfruesin blogg. Er det noe du lurer p et det bare sprre. :)


Hei!
Her kommer jeg til skrive om ting og tang som interesserer meg.

arkiv


Oktober 2011
August 2011
Juli 2011

kategorier


  • Blogg
  • Foto
  • Hair and make-up
  • Interir
  • Mat
  • Mote
  • Reise
  • Skole
  • Underholdning

  • favoritter


    blogg.no
    F din egen blogg!

    designet er laget av:


    caroline maria bloglovin

    hits